Woon- en werkgemeenschap babylon

Doel van het initiatief is het oprichten van een woon- en werkgemeenschap op de locatie Vijverhof voor 60 huishoudens (40 sociale huur en 20 koop). Zo’n 6 jaar geleden is de Vereniging WWB opgericht, 2,5 jaar geleden hebben we met een grote groep vrijwilligers het restaurant van het vrm. Verzorgingshuis overgenomen, is er een VOKO (voedselkooperatie) geopend en de IBBO school Dolomiet begonnen. Inmiddels wordt er vijf/zes dagen per week een internationaal buffet geserveerd, is er een tweedehandswinkel, een lounge bioscoop en nog veel meer. Duurzaamheid, diversiteit, spiritualiteit en verbinding maken zijn onze handelskenmerken. We proberen zoveel mogelijk alle ideeën en initiatieven van onderop tot stand te laten komen.

Adres en Contact

Kwakkenbergweg 150
6571 GA Berg en Dal

Telefoonnummer:
Edith Mol:
06-53684322

Regine Gijben:
(school: 06-28456290)

Nico Keizer:
(VOKO: 06-10763440)

Website:
www.woonwerkbabylon.nl
www.huiskamerrestaurantbabylon.nl

E-mail:

ecammol@gmail.com

Openingstijden

Zeven dagen per week van
10 tot 20 uur.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Internationale Buffetten

Vijf/zes dagen per week is er om 18 uur een internationaal buffet (Nederlands, Marokkaans, Indonesisch, Grieks en veganistisch. Aanmelden via http://www.huiskamerrestaurantbabylon.nl/index.php?pagina=agenda Euro 10,- p.p., drankjes voor eigen rekening.

VOKO

Onze VOKO Berg en Dal is dagelijks geopend tussen 11 en 13 uur en tijdens de buffetten. Je kunt voor een klein bedrag lid worden en dan kan je op elk moment van de dag je boodschappen doen. Informatie bij Nico Keizer.

De IBBO-school Dolomiet

De lagere IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) school Dolomiet is een school voor hoog-gevoelige kinderen, die in het reguliere onderwijs vanwege hun gevoeligheid buiten de boot vallen. Dagelijks (behalve op vrijdag) van 9 tot 16 uur. Euro 160,- per maand (de school werkt met alleen vrijwilligers), informatie bij Regine Gijben.

De tweedehandswinkel van Ans

Meubels, spulletjes en kleding is te koop in de tweedehandswinkel van Ans. Dagelijks geopend van 10 tot 20 uur. Je kunt ook spullen inleveren.

Lounge bioscoop

Elke donderdagmiddag wordt om 15 uur een filmhuisfilm gedraaid door Theo. Aansluitend kan je aansluiten bij de stamppotjes van Inez en Marijke.

Muziekoptredens in het weekend

Meestal is er in het weekend wel een muziekoptreden van een band of koor. Tussen 15 en 17 uur. Kijk op de agenda van Huiskamerrestaurant Babylon.

Lezingencyclus over Nijmegen e.o.

Onze stadshistoricus René van Hoften geeft maandelijks een lezing over de geschiedenis van Nijmegen. Meestal op zondagmiddag tussen 15 en 17 uur.

De Verwarring

Vijf Nijmeegse muzikanten treden, in wisselende samenstelling, maandelijks op in de ruimte bij het biljart. Zij hebben daar een bruin cafe gecreëerd. Zij noemen zich De Verwarring n.a.v de Babylonische spraakverwarring.

Expositie

Elke maand is er een expositie te zien van een kunstenaar uit de buurt. Marijke (zelf kunstenaar) richt deze expositie in in het restaurant.

Tangosalon en Gaia Danst!

Iedere eerste en laatste zaterdag van de maand dansen bij Babylon. Kijk op de agenda voor de juiste gegevens. Van 20 tot 24 uur.

Share This