Welcome to Nijmegen (Yalla Foundation)

Welcome to Nijmegen is een initiatief van stichting Yalla. Naast de facebookpagina Welcome to Nijmegen, maakt stichting Yalla de website www.welcometonijmegen.nl waarop veel informatie te vinden is voor statushouders in en om de stad. Zo kunnen zij op een toegankelijke manier aansluiten bij voorzieningen en meer te weten komen over Nijmegen, activiteiten en meer. Veel informatie is vertaald naar Arabisch en Tigrinya zodat ook mensen die (nog) moeite hebben met het Nederlands, de informatie kunnen begrijpen.

Stichting Yalla ondersteunt een inclusieve samenleving, vermindert sociale instabiliteit en stimuleert ‘gekanteld werken/bottum-up werken’ met vluchtelingen. Zij moedigen een inclusieve samenleving met vluchtelingen/nieuwkomers aan, zowel on- als offline. Een positief en divers netwerk is essentieel om goed in de samenleving te integreren. Daarvoor bestaat Yalla Foundation!

Adres en Contact

Allesbinder
Weurtseweg 150
6541 BA NIJMEGEN

E-mail:

info@yallafoundation.nl

Website:

www.yallafoundation.nl

Openingstijden

Bezoeken op afspraak.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Yalla Foundation op facebook: stimuleren van contact

Beheer en modereren van diverse Facebookgroepen, o.a. YALLA foundation #feelconnected, Refugees in Netherlands Nijmegen, Independent Volunteers Nijmegen, Welcome to Nijmegen

www.welcometonijmegen.nl

Initiëren, voorbereiden en inhoudelijke productie van de website welcometonijmegen.nl. Op deze website helpen we vluchtelingen, nieuwkomers, statushouders op weg in Nijmegen. Op allerlei vlakken geeft Yalla informatie; van taal tot opleiding, van wonen tot werk en van geld tot gezondheid. Dat doen wij in 4 talen: Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya (Eritrea)

Samenwerking met lokale/regionale organisaties

Wij verzorgen communicatiemiddelen en-advies, vertalingen in het Arabisch en Tigrinya in samenwerking met de lokale en regionale organisaties, zoals WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, Gemeente Nijmegen, STIP/Interlokaal, VrijwilligersCentrale en GGD.

‘Openen’ van bestaande initiatieven

Festivals, publieke evenementen, vaak kunnen zij gemakkelijk aantrekkelijker opereren voor minderheden in de stad door kleine aanpassingen in hun communicatie en werkwijze. Ook vrijwilligers kunnen zij dan beter bereiken.

Landelijke bijeenkomsten en advies

Share This