Verslag van het Compassion Fest op 26 november 2023

Op zondag 26 november vond het eerste Nijmeegse Compassion Fest plaats! Georganiseerd door het ambassadeursteam van Nijmegen Stad van Compassie.

In Nijmegen hebben we merkbaar oog voor elkaar en dragen we de ander, wie dan ook, een warm hart toe. Om dit te bevorderen en verder uit te dragen, heeft Nijmegen Stad van Compassie een ambassadeur benoemd en een team gevormd dat haar bijstaat. De ambassadeur zal een jaar lang met een team activiteiten organiseren om het begrip ‘compassie’ tot leven te brengen. En zo’n eerste activiteit was dus dit Compassion Fest.

Hans Slavenburg opende namens Nijmegen Stad van Compassie de middag. En ging al snel over tot de benoeming van de eerste Nijmeegse compassie-ambassadeur. Te weten Laura Liebregt! Ze is een jonge vrouw die, na zelf een pittige periode meegemaakt te hebben, is gaan werken met en voor mensen met soortgelijke ervaringen. Doordat ze is wie ze is, uitdagingen niet uit de weg gaat, creatief is en bovendien ontzettend graag verschillende mensen en groepen met elkaar verbindt leek ze ons een prachtige eerste ambassadeur. En gelukkig zei ze ja!
Dus vanaf heden is Laura compassie- ambassadeur en zullen jullie nog meer van haar en het team horen!

De middag kreeg verder vorm door een kort praatje van vredesambassadeur Conrad Savy en verschillende activiteiten. Een groepje ging creatief aan de slag met tekenmaterialen en poëzie, onder begeleiding van studenten Social Work. Blaadjes met ervaringen rondom compassie werden aan de compassieboom gehangen, er is soep gegeten én actief meegedaan met interactief theater! Kortom een zeer geslaagde middag in een prachtige zaal van De Lindenberg.

We zijn heel dankbaar voor deze mooie middag en de fijne start van Laura en het ambassadeursteam. Iedereen bedankt voor het komen en voor jullie actieve bijdrage.

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This