Studentenkerk

In de Studentenkerk hebben we vele activiteiten die raken aan het thema ‘compassie’, zo ondersteunen we studenten die het interessant vinden vluchtelingen te ontmoeten en samen te eten, of TBS-instellingen te bezoeken. Ook zetten we ons in om studenten die om een of andere reden geen aansluiting vinden binnen hun kringen en internationale studenten die nieuw zijn in de stad te helpen om anderen te ontmoeten.

Het thema valt onder een van onze hoofdpijlers: ruimte bieden aan studenten om zich in te zetten voor een betere wereld op velerlei terreinen.

Adres en Contact

Erasmuslaan 9A
6525 GE Nijmegen

Telefoonnummer:
024 3649188

E-mail:

e.martens@studentenkerk.ru.nl

Website:

ru.nl/studentenkerk

Openingstijden

Ma – do 9.00 – 17.00 uur (en regelmatig ook de avonden)
Vrijdag: 10.00 – 15.00 uur

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Gespreksgroep over levensthema’s met vluchtelingen

Ongeveer 5 studenten en 5 vluchtelingen spreken tijdens de bijeenkomsten met elkaar over wat hen bezighoudt, idealen, wat belangrijk is in het leven en hoe zij over hun toekomst, verleden, geloof en relaties nadenken.

Vastenmaaltijden/adventsmaaltijden

Tijdens de adventtijd en de vastentijd eet een groep studenten en medewerkers van de hogeschool en universiteit een sobere maaltijd waarin zij ook vertegenwoordigers van sociale initiatieven, groepen en goede doelen uitnodigen om iets te vertellen. Deelnemers kunnen een bijdrage geven aan het initiatief dat centraal staat.

Huiskamer

Elke maandag en dinsdag is de Studentenkerk een Huiskamer op de campus, waar je voor weinig geld als student kunt mee-eten en waar je anderen kunt ontmoeten op een laagdrempelige manier. Soms is er na de maaltijd een activiteit zoals een lezing, een workshop of een spelletjesavond.

Meet and eat

Elke woensdagavond is er een maaltijd voor internationale studenten van de RU en de HAN. Hier kunnen studenten die nieuw zijn in Nederland, of die al wat langer in Nederland studeren elkaar ontmoeten. Tijdens de avond staat een land centraal, waarbij studenten een typisch lokaal gerecht maken. Tijdens de maaltijd wordt er iets verteld over het land en is er ruimte om elkaar te ontmoeten.

Talking Face2face

Gespreksgroep in het Engels voor internationale studenten en Nederlandse studenten waarin wordt gesproken over de ervaringen van student-zijn in een vreemd land, student-zijn en andere levensthema’s.

Dito!’s dare to lunch

Elke 2e en 4e donderdag van de maand lunchen studenten van de vereniging Dito! Van homo-of biseksuele of transgenderstudenten samen in de Studentenkerk. Iedereen mag aanschuiven, deelname is gratis.

Gespreksgroep compassie

In 5 bijeenkomsten wordt het thema compassie verkend aan de hand van het boek van Karen Armstrong. Daarnaast zoeken we ook naar manieren om compassie te vergroten en uit te dragen in ons eigen leven.

Hutspot of Couscous

Een jaarlijks terugkerend evenement waarin 3 studie/studentenverenigingen samenwerken om een debat of gespreksavond met diner te organiseren op het snijvlak tussen religie, maatschappij en levensbeschouwing. Hierin is de Moslimstudentenvereniging Nijmegen betrokken MSV, de christelijke studentenvereniging VGSN-TQ en de studievereniging voor politicologie –ismus. Deelnemers van buiten zijn welkom.

meditatie

Meditatie helpt je om dagelijks rust te nemen, zodat hetgeen je geraakt heeft naar boven kan komen. Daarna reflecteer je over jouw ervaringen. Rust en reflectie zijn voor een mens net zo noodzakelijk als eten, drinken, ademen. Meditatie maakt je ontvankelijk voor de zin van leven. In vijf bijeenkomsten word je ingeleid in mediteren en leer je dit zelf te beoefenen

Vele workshops en trainingen op gebied van studiegerelateerde problemen/vraagstukken

Bijvoorbeeld: aarden en wortelen: hoe vind ik mijn weg in een nieuwe stad, als ik op mezelf ga wonen etc.
Kiespijn en keuzestress; hoe ga ik om met de vele keuzes die in mijn studie en privéleven op mij afkomen en hoe kan ik betere keuzes maken?
Zingeving in social work: hoe kan ik gevoeliger zijn voor en bewuster omgaan met het thema zingeving in mijn werk/stage als hulpverlener?

Share This