Stichting Dagloon

Stichting Dagloon Nijmegen is een werkcollectief voor (dreigend) dak- en thuislozen.

De stichting heeft participatie in de samenleving als doel. De dagloners kunnen middels de stichting zinvol werk uitvoeren, waarmee ze een vrijwilligersvergoeding verdienen. Naast wat extra’s te besteden biedt het werk hen werkervaring, een dagritme en contact met anderen.

Onze Dagloners wonen in Nijmegen en kampen met een aantal problemen zoals financiële problemen, verslavingsproblematiek, een psychische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking. De grootste groep dagloners woont bij een zorginstelling. Een aantal menen gaat naar de nachtopvang en een enkeling leeft op straat. Ongeveer een derde woont zelfstandig.

Op de werkvloer coacht de project coördinator samen met haar assistent het reilen en zeilen binnen Stichting Dagloon. Twee werkleiders zijn verantwoordelijk voor de aansturing en de begeleiding van de dagloners bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden en planning.

Adres en Contact

Havenweg 15
6541 AD, Nijmegen

Telefoonnummer:
024-3731649

E-mail:

info@dagloonnijmegen.nl

Website:

www.dagloonnijmegen.nl

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag
van 8.00 tot 15.00
Voor een afspraak graag even bellen.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Opruimen van zwerfafval

De hoofdtaak van Stichting Dagloon is het opruimen van zwerfafval in de verschillende wijken van de gemeente Nijmegen.
Dit doen we in opdracht van de DAR.

Dagelijks wordt het centrum schoongemaakt. Ook gaan er dagelijks dagloners naar verschillende buitenwijken om daar zwerfafval op te ruimen.

Andere klussen

Naast het opruimen van zwerfafval verrichten de dagloners ook andere klussen. Zo begeleiden we het parkeren op verschillende festivals en concerten tijdens de zomer. We werkten afgelopen jaar bij Down the Rabbit Hole, Fortarock en concerten van Robbie Williams en Guns ’n Roses in het Goffertpark. Ook hebben we bij de marathons ‘s nachts de kostbare materialen bewaakt van de Zeven Heuvelenloop.

Share This