Sterker sociaal werk

Wij zijn er voor jou als je het zelf even niet redt. Of je nu jong bent of oud. Onze sociale professionals en betrokken vrijwilligers helpen je vooruit en denken met je mee. Zodat je je weer sterker voelt en beter kunt functioneren.

Dat doen we bijvoorbeeld in de vorm van (school)maatschappelijk werk, (ouderen)advies, praktische (vrijwilligers)diensten, mantelzorgondersteuning, dagbesteding, bemiddeling, training en coaching, gespreksgroepen en maatjesprojecten. We zijn er voor mensen in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Nijmegen, West Maas en Waal en voor Buurtbemiddeling ook in Lingewaard en Overbetuwe.
Daarnaast is Sterker verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de Sociale Wijkteams in Nijmegen en vanaf 2018 voor de VraagWijzer in West Maas en Waal. Ook Mantelzorg Nijmegen valt onder de paraplu van Sterker sociaal werk. Omdat je soms een ander nodig hebt om sterker te zijn.

Adres en Contact

Panovenlaan 1
6525 DZ Nijmegen

Telefoonnummer:
088 – 00 11 333

E-mail:

Info@sterker.nl

Website:

www.sterker.nl

Openingstijden

09:00 – 17:00

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Algemeen Maatschappelijk werk

Het Algemeen Maatschappelijk werk van Sterker sociaal werk biedt hulp aan iedereen van 0-100+ jaar in de brede regio Nijmegen. Je gaat met een Maatschappelijk werker in gesprek over de problemen die je ervaart. Dit kunnen geld- of gezondheidsproblemen zijn, maar ook vragen over gezinsrelaties en seksualiteit. Je kunt persoonlijke hulp krijgen, maar ook in een groep in gesprek gaan.

Buurtbemiddeling

Vrijwillige buurtbemiddelaars proberen buren weer met elkaar te laten praten. Hiervoor komen de bemiddelaars eerst bij de buur/melder langs om kennis te maken. Daarna gaan de buurtbemiddelaars naar de buren om hun kant van het verhaal te horen. Als beide buren bereidt zijn tot bemiddeling, voer je samen een bemiddelingsgesprek op een plek in de buurt.

COiL

Het Centrum voor Ontmoeting in Levensvragen biedt u een mogelijkheid om te praten over de betekenis van het leven en wat van waarde is. Dit blijkt vaak een belangrijke invloed te hebben op uw gezondheid en stemming.

Deel de Dag

De dagbesteding van Sterker werkt onder de naam Deel de Dag. Deze term geeft beter aan waar het om gaat: een gezellige en zinvolle dag delen met elkaar.
Er is een dagelijks variërend programma: van creatieve activiteiten tot koken, spel- en bewegingsactiviteiten en zingen.

Mantelzorg Nijmegen

Mantelzorg Nijmegen helpt u als het mantelzorgen u teveel wordt of als u er niet meer uitkomt. U houdt daarbij zelf de leiding. We nemen niet de zorg over maar bieden informatie, advies en (kortdurende) hulp. Ook luisteren we naar uw verhaal. Samen met u kijken we wat er mogelijk is.

JOOP

Bij JOOP kun je terecht voor informatie, advies, hulp en ontmoeting als je een jonge moeder bent. Vooral met vragen over je (jonge) moeder zijn, werk, school, geboorte en opvoeden of wonen. JOOP organiseert diverse ontspannende activiteiten voor moeder en kind. JOOP biedt ook hulp en begeleiding. We helpen je bijvoorbeeld bij het zoeken van onderdak, financiën, werk/scholing, relatie en of opvoedingsvragen.

R75

R75 biedt hulp aan jongeren tot 23 jaar die op meerdere plekken vastlopen of vast dreigen te lopen. Je kunt naar R75 als je bijvoorbeeld dak- of thuisloos bent en hulp nodig hebt. De hulp is gratis en voor alle jongeren uit de regio Nijmegen.

Schoolmaatschappelijk werk (SMW)

Het Schoolmaatschappelijk werk vind je op basisscholen. De Schoolmaatschappelijk werker (SMW) helpt ouders (maar ook met leerlingen) met problemen die je op school of thuis kan hebben.

Wegwijzer024

Wegwijzer024.nl is een online sociale kaart voor welzijn, wonen en zorg in Nijmegen. Met de Wegwijzer kunnen bewoners, Stip-vrijwilligers en professionals zelf op zoek naar activiteiten, organisaties en diensten, voor een specifiek stadsdeel of doelgroep

Share This