Pluk de Vruchten

Pluk de Vruchten is een dagbesteding voor ouderen en/of mensen met dementie in een groententuin. Onze activiteiten draaien om gezond voedsel, beweging en natuur. We zaaien, planten, wieden en oogsten. De oogst verwerken we tot gezonde maaltijden en andere lekkernijen. We zijn buiten in de tuin en boomgaard met het groen bezig, in de keuken en huiskamer met het bereiden van eten. We eten gezamenlijk de zelf gemaakte maaltijd.

Dat doen we in een rustige omgeving waar een aanbod aan activiteiten is met ruimte voor ieders wensen, tempo en mogelijkheden. Ook voor mantelzorgers is er ruimte om elkaar ontmoeten en op adem te komen.
De plaats van handeling is de Warmoes, de Historische Tuinderij in Lent. Dit is een Betuwse tuinderij, zoals die in de vorige eeuw overal in deze omgeving bestonden. Er is een grote boomgaard met oude fruitrassen, kassen en moestuinen. Hier hebben we een keuken, een huiskamer en een moestuin tot onze beschikking.
Pluk de Vruchten is onderdeel van de cooperatie TVNZorgt

Adres en Contact

Griftdijk-Noord 11,
6663 AA, Nijmegen

E-mail:

j.vanderwerf@tvnzorgt.nl

Website:

www.tvnzorgt.nl/ons-aanbod/dagbesteding/dagbesteding-ouderen/

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag vanaf
10:00 tot 15:00

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Begeleiden ouderen en/of mensen met dementie

Alles draait bij Pluk de Vruchten om de begeleiding van onze deelnemers. Het doel is om hen een zo prettig mogelijke dag te bezorgen en mantelzorgers te ontlasten. De tuin, de keuken en elkaars gezelschap zijn daarbij de belangrijkste middelen.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn belangrijk bij Pluk de Vruchten. Samen met een betaalde krachten zorgen zij voor de begeleiding en gezelschap. Voor de vrijwilligers wil Pluk de Vruchten een omgeving zijn waar mensen zich kunnen ontplooien en vaan betekenis kunnen zijn voor anderen.

Ondersteunen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Er zijn op Pluk de Vruchten mensen met capaciteiten maar die door omstandigheden uit het arbeidsproces zijn geraakt. Bij Pluk de Vruchten hebben zij de mogelijkheid om vertrouwen op te bouwen en talenten te ontwikkelen.

Share This