muZIEum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen, een ervaringsdeskundige je erover laten vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het zelf! Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Juist dit maakt het muZIEum een unieke belevenis. De gids die je rondleidt is blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

De missie van het muZIEum is door het publiek een uitzonderlijke en unieke ervaring te bieden, kennis over en begrip voor mensen die blind of slechtziend zijn te vergroten. Daarnaast wil het muZIEum de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving vergroten.

Adres en Contact

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen

Telefoonnummer:
024 200 10 50

E-mail:

info@muzieum.nl

Website:

www.muzieum.nl

Openingstijden

Maandag:
Geopend voor groepsaanvragen

Dinsdag t/m zondag:
09:30 – 17:00 uur

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Donkerbeleving

Hoe ZIE jij de wereld als je niet kunt ZIEn?
We gaan op vakantie! Hup snel je kleding pakken, rennen naar de trein of vlug de auto instappen, op het vliegveld snel de borden checken naar welke gate je moet en hoe laat je vliegtuig vertrekt. Klinkt allemaal heel bekend, toch? Maar hoe is dat voor iemand die niet (goed) ziet?

Expeditie ribbelroute

Ontdek Nijmegen door een slechtziende bril!

Stap in de schoenen van onze slechtziende gidsen en ga op expeditie in Nijmegen. Ervaar in de buitenlucht de anderhalve meter maatschappij door onze virtualrealitybril, die verschillende oogaandoeningen simuleert. Want hoe werkt dat als je niet kan zien? Wat zijn de mogelijkheden voor iemand die slechtziend is om toch zijn of haar weg te vinden? Daar kom je achter tijdens de expeditie.

muZIEum op locatie

De titel zegt het eigenlijk al: het muZIEum komt naar je toe. Vanuit onze vaste locatie in Nijmegen reizen wij het hele land door om nog meer ogen te openen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar scholen, zorginstellingen, gemeentes, commerciële instellingen en Tech bedrijven. Er zijn diverse programma’s die in het teken staan van blind en slechtziend zijn.

Beleving voor bedrijven

Op zoek naar een origineel en spannend bedrijfsuitje? Stap in het pikkedonker en ervaar een van onze unieke belevingen! Kies voor de donkerbeleving of Expeditie ribbelroute en vul dit aan met de teamopdracht Onzichtbaar inzicht. Bekijk de mogelijkheden op: www.muzieum.nl

EducaZIE

Naar het muZIEum toe of het muZIEum in de klas? Ook dat is mogelijk, we hebben een uitgebreid educatieprogramma wat op maat wordt gemaakt. Bekijk de mogelijkheden op de website: www.muzieum.nl

Share This