Ieder Talent Telt is een community waar álle Nijmeegse onderwijsinstellingen en kinderopvangorganisaties samenwerken met partners zoals de Gemeente Nijmegen en jongeren of andere inwoners, om talenten (doorlopend) te helpen ontplooien en ontwikkelen. ITT wil dat iedereen kan worden wie zij of hij graag wil zijn. Onze activiteiten vinden plaats op de werkvloer en op bestuursniveau, en binnen broedplaatsen en projecten. In de periode 2022 tot en met 2024 werken wij aan drie hoofdthema’s: ‘kansengelijkheid’, ‘individuele talentontwikkeling’ en ‘samen leren, samen werken’.
Ieder Talent Telt
Adres en Contact
JongerenLab
Van Berchenstraat 3B
6511 BA Nijmegen
E-mail:
Website:
Openingstijden
Dinsdag en donderdag van 9.00-17.00 uur.
En op afspraak.
Activiteiten
(klik op de + voor meer info )
Leeravontuur
Met een diverse groep geïnteresseerden (45-90) een dag op ontdekkingsreis rondom een actueel thema in onderwijs. Denk aan stress & burn-out, inclusie en de Pedagogische Wijk (2022). Door inspiratie, ontmoeting en verbinding komen we tot nieuwe ideeën voor Nijmegen. Kijk ook eens hier.
Nimma Talks
Nimma Talks is een platform voor jongeren door jongeren. Zij maken zelf podcasts en video’s. Jongeren kunnen bij deze podcast hun behoefte kwijt om daadwerkelijk in gesprek te gaan, in plaats van alleen te luisteren. De thematieken die spelen in het leven van jongeren zijn soms ontluikend en taboedoorbrekend. De opbrengsten kunnen gebruikt worden in het onderwijs. In samenwerking met Bindkracht10.https://open.spotify.com/show/7fu0XMgN7y2WH9BMnfsitd.
https://www.facebook.com/nimmatalks/.
Prutswerk
Samen met de Radboud Universiteit (RU), het ROC Nijmegen en Cultureel Centrum De Lindenberg werkt Ieder Talent Telt aan het project PRUTSWERK. Het doel van het project is het taboe over fouten maken en perfect willen zijn doorbreken. In De Lindenberg opent in april 2023 een pop-up museum: het Prutswerk Museum.
Hackathon
Door middel van de methode Design Thinking werken studenten van ROC Nijmegen samen met de HAN en RU aan vraagstukken van het werkveld, zoals in de hackathon De Kunst van het Geluk van oktober 2022. We voeren de hackathon uit, brengen de opbrengsten verder in het onderwijs én onderzoeken wat de meerwaarde daarvan kan zijn voor het onderwijs.
Je mag me alles vragen
Organisaties werken samen aan het welzijn van jongeren in Nijmegen, met een focus op zingeving. In november 2022 was het drukbezochte event Je mag me alles vragen. Dat wordt medio 2023 herhaald in het groot, in de Sint Stevenskerk.
Jongerenparticipatie
Jongeren willen graag meepraten over wat hen aangaat op school en in de maatschappij. Maar de participatie is laag. Hun ideeën en meningen worden nu niet altijd op bij hen passende manieren ontsloten. We verkennen wat nodig is en wat wel werkt. Mét jongeren natuurlijk. Daarnaast zetten we in op de verbinding van leerlingen- en studentenraden dwars door de stad.
Kansen voor Nijmegen
Structureler samenwerken aan kansengelijkheid in de stad door het verbinden van onderzoek bij RU, HAN, ROC en gemeente, en professionals in de wijk.
Jongerendenkteam
Klankbordgroep van jongeren die we kunnen bevragen en betrekken bij alles dat we doen.
Bestuurlijke Broedplaats
De plek waar bestuurders van Nijmeegse onderwijs- en kinderopvanginstellingen samen leren over hun samenwerkingen en netwerken.