Dialoogmaaltijd over ‘De moeite waard’ en andere dialogen in de Week van de Dialoog

De Week van de Dialoog is begonnen met de nationale online startbijeenkomst op vrijdag 28 oktober met een bijdrage van Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso,
een culturele bijdrage in de vorm van een inspirerend dansfilmpje van het Zuiderstrandtheater en een dialoog met deelnemers en begeleiders uit Apeldoorn, Breda, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen en Utrecht.

Op maandag 1 november was er een geslaagde dialoogmaaltijd bij het Huis van Compassie. Naast lekker vegetarisch eten van een Syrisch buffet gingen de gasten onder begeleiding van een getrainde dialoogbegeleider in gesprek over wat voor hen ‘De moeite waard’ is in het leven. Heidi Koren, stadsdichter van Nijmegen was aanwezig om haar speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gedicht voor te dragen.
Op 1 november was ook de eerste van zes bijeenkomsten Creatief met Gesprek bij het Zelfregiecentrum voor bezoekers van de inloop.
Dinsdag 2 november was een dialooggesprek bij de gezellige Warmoes Historische Tuinderij in Lent. Woensdagavond 3 november een dialoog in Nijmegen Oost met medewerking van de Lutherse Kerk en Stichting De Kim.
Donderdag 4 november een dialooggesprek in een reeks van drie herfst/winterdialogen bij het Huis van Compassie. Ook zijn die dag dialogen gevoerd met leerlingen van het Stedelijk Gymnasium.
Met dank aan alle vrijwillige dialoogbegeleiders en ondersteuners voor hun inzet voor de Week van de Dialoog.

Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This