COMPASSIEDAG NIJMEGEN 2019 SUCCESVOL VERLOPEN

De dag begon met een voorstelling op het Valkhof speciaal voor kinderen en hun ouders, . met een vredesdraak en een op te graven schat.
In optocht ging het vandaar naar het Mariënburgplein.
Daar ontmoette de vredesdraak zijn grote broer Qilin en na de tradionele begroeting begon een wervelende en opzwepende dans.
In de bibliotheek hield Nijmeegse bekendste auteur en columnist Thomas Verbogt een lezing over compassie in de praktijk van het dagelijks leven op zijn kenmerkende, vaak humoristische wijze.
Daarna reikte burgemeester Bruls de door Nijmegen Stad van Compassie ingestelde Compassiepluim voor het derde jaar uit en wel aan de Stichting Straatmensen.
Een eervolle vermelding was er voor speeltuinbeheerder Karel Huiser.
Vervolgens gaf improvisatietheater Mind Mix een prikkelende voorstelling over compassie en was er ruimte voor een gedachtewisseling met het publiek onder leiding van journalist Eric Reijnen Rutten. Tussendoor muziek van Jahlil en aan het eind een compassielied door Mark Schilders.
Tegelijkertijd met het programma in de bibliotheek was er op het plein een markt waar 21 bij Nijmegen Stad van Compassie aangesloten organisaties hun invulling van het begrip compassie etaleerden, weer en wind trotserend
De middag werd afgesloten in het Huis van de Geschiedenis door Carmina Ludens met het gratis compassieconcert `Hart dat luistert’.

Hieronder ziet een selectie foto’s van de compassidag.

De foto’s zijn gemaakt door Frans Eppink

(klik op een  kleine voor een grote)

Share This