Bildung Nijmegen

Bildung Nijmegen is een platform voor onderwijsvernieuwing. Hier kunnen personen zelf onderzoeken en aandacht geven aan onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, maar die niet genoeg in het huidig onderwijs aan bod komen. Bildung Nijmegen bouwt aan onderwijs dat ingaat op wie jij bent als persoon en hoe jij je op je unieke, persoonlijke manier tot de wereld verhoudt. Door het gebruik van creatieve en onorthodoxe werkvormen ontstaat er een ruimte waarin de reeds bestaande kaders, normen en waarden er even minder toe doen. In die ruimte gaat het minder om wat men vindt en ervaart, maar om wat jij vindt. In het onderwijs van Bildung Nijmegen komen studenten van de Radboud Universiteit, HAN en ROC samen.

Bildung Nijmegen dient, naast de ontwikkeling van onderwijs, als platform voor personen met innovatieve ideeën. Bildung Nijmegen geeft mensen met een nieuw idee de mogelijkheid om hun idee uit te voeren door hen gebruik te laten maken van de promotiekanalen van Bildung Nijmegen.

Adres en Contact

Waalbandijk 79
6541 AK Nijmegen

Telefoonnummer:
06-43828424

E-mail:

bildungnijmegen@gmail.com

Website:

Bildungnijmegen.nl

Openingstijden

Staat in de activiteiten

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Druk, druk, druk – Het (on)welzijn van studenten

Jonge mensen zouden van het leven moeten kunnen genieten en vrij moeten zijn om hun talenten en zichzelf te ontdekken. Helaas neemt de druk onder studenten steeds meer toe. Het resultaat is veel burn-outs, depressies en angststoornissen. In dit Bildung theatercollege, georganiseerd door Kitty van Mil, gaat Bildung Nijmegen samen met onderwijskundige Jürg Thölke in op dit (on)welzijn van studenten. Meld je aan via campustheater.nl/

23-01-2020 19:30
Auditorium A0.05, HAN

Onderwijs in Innovatie

Het onderwijssysteem in achterhaald en daarom zet Bildung Nijmegen zich in voor meer onderwijs in innovatie. Persoonsvorming en innovatie gaan daarbij hand in hand. Door te onderzoeken wie jij bent als persoon en hoe jij je op je unieke, persoonlijke manier tot de wereld verhoudt, ontstaat er een ruimte waarin de reeds bestaande kaders, normen en waarden er even minder toe doen. In die ruimte gaat het minder om wat men vindt en ervaart, maar om wat jij vindt. Dat is vervolgens de perfecte conditie voor persoonlijke en innovatieve ideeën.
Om dit in de praktijk te ervaren, nodigen we je uit om bij onze workshop het onderwijs in innovatie in de praktijk te ervaren. Je bent van harte welkom.

28-01-2020 @ 15:00
Radboud Universiteit, locatie nog niet bekend

Presentatie HonoursLab

ontwikkelde studenten van de RU en de HAN i.s.m. de Honours Academy en Bildung Nijmegen het ‘Buddysysteem’. Dit idee houdt in dat studenten een buddy krijgen en de instrumenten om elkaar te kunnen begeleiden in de uitdagingen van de studententijd. Daarom wordt geprobeerd ervoor te zorgen dat iedere student gehoord en gezien wordt, zelfs als de universiteitsfaciliteiten tegen eenzaamheid en psychische klachten simpelweg tekortschieten.

30-01-2020 @ 10:30
Locatie nog niet bekend

Wereldkankerdag

Kitty van Mil leidt een benefietavond met o.a. Freek en Hella de Jonge, theatergroep Plankgas, Gerard Alderliefste en Radboud UMC-specialisten tegen de verschrikkelijke ziekte Kanker. De opbrengst van de avond gaat naar het Radboud Oncologie Fonds. Meld je hier aan: campustheater.nl.

06-02-2020 @ 19:15
Auditorium A0.05, HAN

Verlies niet de Moed

Wat zijn de gevolgen van een oorlogstrauma voor de volgende generatie? Hella de Jonge verkent dat aan de hand van een documentaire over haar vader. “Verlies niet de Moed” stond op een papiertje dat Hella’s grootmoeder schreef vlak voordat ze werd afgevoerd naar Auschwitz. Hella vond het velletje terug in een doos die haar vader weg wilde doen, omdat het hem te veel confronteerde met de oorlog. Daarover ging ze met haar vader in gesprek.

13-02-2020 @ 19:30
Theaterzaal C.152, HAN

Workshop “Kennis maken met je Stem”

Je hebt belangrijke dingen te zeggen, je wilt dat mensen naar je luisteren, je wilt indruk maken en impact hebben. Maar, als het moment aanbreekt, springt je hart in de keel, je komt adem tekort, je stem trilt, of klinkt te zacht, op piept. Bekend? Tijdens de workshop maak je kennis met je stem, leer je hoe je met meer overtuiging, passie, kleur en expressie je boodschap kan overbrengen. Je leert hoe de ruimte, de grootte van de groep, de setting en het onderwerp je stem beïnvloeden, maar ook hoe jij gebruik kan maken van de omstandigheden. Je oefent en je krijgt feedback en tips, geen generieke adviezen en trainingen, maar inzichten die voor jou meteen een verschil maken. Je leert de sterke kanten van je optreden gebruiken – hoe je bent, hoe je staat, hoe je klinkt. Je bouwt voort op wat je uniek maakt.

13-02-2020 @ 19:00 – 22:00
Locatie nog onbekend

Share This