Ambassadeursteam

Verslag van het Compassion Fest op 26 november 2023

Verslag van het Compassion Fest op 26 november 2023

Op zondag 26 november vond het eerste Nijmeegse Compassion Fest plaats! Georganiseerd door het ambassadeursteam van Nijmegen Stad van Compassie. In Nijmegen hebben we merkbaar oog voor elkaar en dragen we de ander, wie dan ook, een warm hart toe. Om dit te bevorderen en verder uit te dragen, heeft Nijmegen Stad van Compassie een ambassadeur benoemd en een team gevormd dat haar bijstaat. De...

Lees meer
Compassion Fest

Compassion Fest

Op 26 november wordt de eerste Nijmeegse Compassie-ambassadeur geïnstalleerd, gevolgd door een attractief programma.Plaats : De Lindenberg, Ridderstraat 23 in Nijmegen. 26 november 14:00De Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen Jij komt toch ook?Op 26 november organiseert Nijmegen Stad van compassie Compassion Fest. Op deze manier staan we stil bij het belang van compassie in de...

Lees meer
Bekendmaking eerste compassie-ambasadeur

Bekendmaking eerste compassie-ambasadeur

Op zondagmiddag 26 november gaan we samen bezig met compassie. Zet het alvast in je agenda!Nijmegen Stad van Compassie zal de eerste Nijmeegse compassie-ambassadeur bekendmaken. En het samengestelde ambassadeursteam. Middels een laagdrempelig en creatief programma staan we verder stil bij compassie en wat daarbij komt kijken. Leuk als je erbij bent! Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Lees meer

Op 26 maart wordt de eerste Nijmeegse Compassie-ambassadeur geïnstalleerd, gevolgd door een attractief programma.

Ons eerstvolgende evenement
Op 26 november 2023 lanceren we onze allereerste compassie-ambassadeur!

Wees welkom in de Lindenberg. Wil je de lancering bijwonen en interessante Nijmeegse sprekers horen? Ben er dan om 14:00. Red je dat niet? Er is een doorlopend programma tot 17u om bij aan te haken. Er is soep, theater en er zijn creatieve mogelijkheden. Allemaal rondom het thema compassie en allemaal gratis!
Zie voor de uitnodiging en het programma de aankondiging hieronder

Wat is het ambassadeursteam?

Compassie: je hebt het of je ervaart het!
“Open aandacht voor de ander”

Wat is compassie?
Je moet het eerst ‘zien’ en dan bij jezelf denken, ‘nee, zo mag het toch niet zijn’ en daarna iets bedenken wat kan helpen om die situatie te verbeteren door zelf in actie te komen. De ene keer is een beetje extra aandacht al genoeg en de andere keer moet er een klusje worden geklaard of hulp worden ingeschakeld. Denk bijvoorbeeld in jouw omgeving aan mensen die een teruggetrokken bestaan leiden of aan mensen met te weinig geld, aan eenzame ouderen, aan jongeren met psychische of financiële problemen, aan vluchtelingen en andere nieuwkomers die de weg nog niet weten, of aan degenen die zich buitenshuis niet altijd veilig voelen, omdat ze in de ogen van sommigen anders lijken, zoals homo’s, lesbiennes en transgenders. Voor ons is iedereen
gelijkwaardig en we willen dat het met iedereen goed gaat. We kijken naar elkaar om.

Hoe werkt Nijmegen aan compassie?
Nijmegen, onze stad, is een Stad van Compassie. In Nijmegen hebben we merkbaar oog voor elkaar en dragen we de ander, wie dan ook, een warm hart toe.
Om dit te bevorderen en uit te dragen, heeft Nijmegen Stad van Compassie een ambassadeur benoemd en een team gevormd dat haar bijstaat. Samen proberen we inwoners aan te moedigen om als Nijmegenaren beter op elkaar te letten, en waar mogelijk elkaar meer te ontmoeten en te waarderen. Dat doen we met kleine, eenvoudige acties waardoor meer Nijmegenaren gaan zien waarom iets voor de ander betekenen nodig is. En dat Nijmegenaren vervolgens juist dat stapje extra dan ook gaan zetten.

Wat doen we voor en met jou?
In 2023-2024 gaan we elke paar maanden in actie komen: zie ‘ons plan voor 2023-2024’ onderaan deze pagina.

De leden:
Laura, Jiske, Astrid, Maxim, Esmée, Thabo (zie onder)

Ons plan voor 2023-2024 volgt hier na 26 november


Laura
Compassie hoeft niet groot of wollig te zijn. In mijn ogen is het iemand het voordeel van de twijfel geven. Een beetje milder zijn. Een ander helpen. Nijmegen is een stad die dat ademt. Daarom ben ik zo trots op deze stad en ik hoop van harte daarop verder te bouwen namens Nijmegen Stad van Compassie. Doe je mee?


 

Jiske
Ik ben twee jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij Nijmegen Stad van Compassie. Omdat ik graag meer mensen en organisaties wilde leren kennen die zich met bezieling en compassie inzetten voor andere mensen of hun buurt. Dit samen dingen doen, mensen bij elkaar brengen en samen Nijmegen iets mooier maken, maakt dat ik met plezier bijdraag aan het ambassadeursteam.


Astrid
Ik woon bijna 30 jaar in Nijmegen in dezelfde wijk (Wolfskuil). Samenleven in een hele divers samengestelde buurt heeft mij veel mooie kanten van echt naar elkaar omkijken laten zien en ervaren. Deze ‘warme deken’ gun ik iedereen en daar wil ik me samen met het team voor inzetten.


Maxim
De mooiste dingen in het leven deel je met anderen. Ik heb geluk gehad om de juiste mensen om me heen te hebben gehad. Ik zou graag deel uitmaken van iets groters dan mijzelf waar mensen ook zoiets zouden kunnen voelen.


Esmée

Ik loop sinds september stage bij Huis van Compassie Nijmegen. Deze plek sprak me gelijk aan, net zoals het project Nijmegen Stad van Compassie. Ik vind het mooi dat ik mee kan helpen om het compassie gevoel over te brengen in Nijmegen. Ik ben blij dat ik van zo’n fijn team deel uit mag maken


Thabo
Ik ben Thabo.  Compassie is voor mij heel vanzelfsprekend.
Je wenst dat iedereen die het moeilijk heeft het makkelijker zal gaan krijgen. Dat begint bij jezelf met interesse in je medemens, wie kan jouw hulp, vriendschap of een knuffel gebruiken?!


Wil je ook bij dit leuke team? Lijkt het je leuk om samen met ons activiteiten te bedenken en organiseren? Om Nijmegenaren aan te moedigen om beter op elkaar te letten, en waar mogelijk elkaar meer te ontmoeten en te waarderen? We kunnen altijd meer gezelligheid en mankracht gebruiken!


[ Klik hier voor het programma van het Compassie Fest ]

De initiatiefnemers

( Klik op een logo voor de betreffende website )

logo centrum Ontmoeting in levensvragen

 

Logo Huis van Compassie Nijmegen

 

Logo Bij Bosshardt Nijmegen

 

Logo Raad voor levensbeschouwing en religie

 

Logo hobbycentrum de nonnendaal

 

Pleisterplaats voor de ziel Nijmegen

 

Share This